Metaal stansen

Stansen is een proces waarbij scherpe gehard-stalen stansen/ponsen en matrijzen worden gebruikt om vormen, zoals bevestigingsgaten, uitsparingen, kleine labels, naamplaten, en typeplaten uit plaatmateriaal te ‘snijden' (lees: stansen).

stansen metaal
stansen metaal

Stansen van metaal

Wij bezitten plaatmateriaal dat wij kunnen bedrukken, maar ook blanco kunnen laten en vervolgens kunnen uitstansen. Uiteraard hebben kunt u kiezen uit een breed assortiment stansen, maar daarnaast heeft u ook de mogelijkheid, om stansgereedschap op maat te laten produceren. In basis kunt u voor alle mogelijke formaten stansen als dit onder de 100 mm x 100 mm zit bij Replato terecht.

Aluminium stansen

Veel bedrijven hebben tegenwoordig niet meer de techniek in huis, om aluminium platen te stansen (van een bepaalde dikte). Bij Replato kunt u dit nog wel laten doen. Hierbij maken we gebruik van diverse hoogwaardige stansmachines in onze productiehal. Hiermee kunnen wij voor aluminium stansen in vrijwel ider gewenst model en met een maximale dikte van 3 mm.

Het voordeel van metaal stansen is dat het enorm snel gaat. Wij zetten een grote stans van bijvoorbeeld 70 mm rond boven een metalen plaat en stansen binnen no time de aluminium typelaten, naamplaten of andere plaatjes uit het materiaal. Als deze plaatjes uitgesneden of uitgefreest moeten worden, dan neemt dat veel meer tijd in beslag. Naast dat grote oplages snel geproduceerd kunnen worden, is aluminium stansen ook enorm maatvast.

Metalen labels stansen

U kunt bij Replato metalen labels voor allerlei verschillende industriële toepassingen laten stansen. Denk hierbij ijvoorbeeld aan kettinglabels voor machines in de offshore-industrie. Deze labels worden ontwikkeld met logo + tekst en vervolgens uit een aluminium plaat gestampt. Deze labels zijn bestand tegen de meest uiteenlopende omstandigheden, waardoor belangrijke informatie voor zeer lange tijd zichtbaar blijft.

Als u niet zeker bent over wat het beste is voor uw situatie, kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden. Neem hiervoor gerust contact op met één van onze medewerkers!

Veelgestelde vragen over stansen

Kunnen jullie ook RVS stansen?

Nee, maar we kunnen dit wel snijden, knippen en ponsen. Dit zijn betere manieren om RVS te bewerken.

Hebben jullie de mogelijkheid om aangeleverd materiaal te stansen?

Ja, dat kan. Wij stansen alleen vlak plaatmateriaal zoals aluminium, koper en messing tot maximaal 3mm dikte.

Kunnen jullie alle modellen en formaten stansen?

Ja, tot een 90 mm kunnen wij stempels laten produceren. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment standaard modellen en formaten.

Wat is de minimale hoeveelheid die jullie stansen?

De minimale hoeveelheid is 100 stuks. De gemiddelde hoeveelheid is ongeveer 1000 stuks.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u een vraag over dit product of de diensten die wij leveren of wilt u iemand spreken? Onze adviseurs helpen u graag verder.