Zeefdrukken

Zeefdrukken is de bekendste techniek om platen en borden van aluminium, RVS en kunststof zoals acrylaat en PVC te voorzien van bedrukking.

zeefdrukken platen

Replato werkt sinds een aantal jaar met de nieuwste druk- en printtechniek zoals digitaal printen, maar het vertrouwde zeefdrukken blijft een groot deel van ons dagelijks werk.

In onze productiehal in Almelo staan meerdere semi-automatische zeefdrukmachines die dagelijks ingezet worden om vooral enkele kleuren (tot maximaal 4 kleuren) te drukken. Vooral grote oplages plaatmateriaal worden hier feilloos doorgevoerd en bedrukt. RAL en PMS kleuren, die niet digitaal te printen zijn door de helderheid, kunnen bij ons altijd nog gezeefdrukt worden.

Zeefdrukken op plaatmaterialen

Wij zeefdrukken op de alle soorten materialen, behalve papier en textiel. Het voordeel van zeefdrukken is dat wij RAL- en PMS-kleuren kunnen aanhouden, zonder er van af te wijken.

Zeefdrukken in aluminium? Reoxyd®

Bij het zeefdrukken in aluminium wordt er inkt in “de huid” van geanodiseerd aluminium gedrukt. Doordat de inkt die gedrukt is in de open poriën van het materiaal zit, is het aluminium minder krasgevoelig dan wanneer de inkt bovenop het aluminium zou liggen. Dit materiaal wordt speciaal voor ons ontwikkelt en op maat geleverd. Reoxyd® is een product van Replato, waar wij al sinds jaar en dag enorm veel gebruik van maken. Aluminium labels, typeplaten en bedieningspanelen gaan vele malen langer mee dan normaal gedrukt of geprint aluminium. Onze ‘aluminium tatoeage’ is onweerstaanbaar duurzaam.

Waarom Reoxyd® aluminium plaatjes, labels of borden?

  • Krasbestendig (perfect geschikt voor industriële toepassing, en ‘hufterproof’)
  • Chemicaliënbestendig (schoon te maken met hoge druk water, chemicaliën en andere hardnekkige schoonmaakmiddelen zoals thinner en wasbenzine)
  • UV-bestendig (door het opsluiten van de inkt, kan de zon de pigment in de kleur niet goed aantasten)
  • Lange levensduur (geen verdere uitleg nodig, wel?)

Wij bedrukken ook uw producten!

U wilt uw eigen platen, borden of producten voorzien van bedrukking, kleur of logo? Wij zeefdrukken ze voor u! Wij bezitten zelf materialen als aluminium, RVS en diverse kunststoffen, maar ook uw onderdelen of platen kunnen wij bedrukken. U kunt het best contact opnemen met ons vakkundig personeel, voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u een vraag over dit product of de diensten die wij leveren of wilt u iemand spreken? Onze adviseurs helpen u graag verder.