Trots

Wat we doen & Wie we zijn

Replato. Van oorsprong een gieterij en graveerbedrijf. Opgericht in twee bedrijfspanden aan de 'Amsterdamse grachten' in 1913. Graveren doen wij nog steeds, maar daar zijn in de loop van de jaren veel nieuwe technieken aan toegevoegd. Onze corebusiness bestaat nog altijd uit het vervaardigen van naam- en typeplaten, bewegwijzering, labels, stickers, foliewerk en reclame uitingen. Dit doen wij voor 90% zelf in onze productiefabriek in Almelo. Het komt er op neer dat wij nagenoeg alle materialen bedrukken en bewerken behalve papier en textiel.

Het Replato team bestaat uit 28 professionals met uiteenlopende kwaliteiten en competenties. Deze smeltkroes zorgt voor een goede basis van kennis en kwaliteit. Naast productie bieden wij ook diensten aan, zoals; advies, ontwikkeling en begeleiding van projecten. Ook hebben wij vakkundige monteurs als collega's, die de bestelde producten op locatie door heel de BeNeLux kunnen monteren! Daarmee zijn wij een compleet full service bedrijf op het gebied van product markering, bewegwijzering en sign projecten.

Onze werknemers

Het Replato team

Momenteel zijn wij met 28 collega's werkzaam in onze productie en ons kantoor in Almelo. Onze collega's brengen advies uit, ontwerpen, produceren én monteren (indien gewenst) op locatie. Sommige van ons zijn al tientallen jaren in dienst, terwijl een ander deel net zijn begonnen op de arbeidsmarkt. Wij kunnen wel wat hulp gebruiken bij Replato! Bent of kent u iemand die op zoek is naar nieuw werk? Bekijk hieronder onze vacatures.

Bekijk vacatures
vacature almelo productie graveren in almelo

Opgericht in 1913

Al meer dan 100 jaar ervaring!

Wij zijn al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de productie van naam- en typeplaten, borden, bewegwijzering, gevelreclame en alles op het gebied van Signing! Replato is de afkorting van; "REclame PLATen Onderneming" en opgericht in 1913 te Amsterdam. Momenteel zitten wij gevestigd met kantoor en productie in Almelo. Naast produceren, bieden wij ook diensten aan als ontwerpen en monteren.

Lees meer over ons

Amsterdam

Amsterdam

Replato bestond al voor het uitbreken van de Eerste wereldoorlog. In 1913 om precies te zijn. Te Amsterdam. Wat we ervan weten is dat Replato zich destijds richtte op de gegoten naamborden, speldjes en dergelijke “toegift artikelen” zoals medailles. Ook het nodige giet- en graveerwerk werd er al gedaan.

Uit archief is gebleken dan Replato gevestigd zat in Hartje Amsterdam, aan de Keizersgracht wel te verstaan. Helaas genieten we anno 2022 niet meer van het uitzicht over de bekende Amsterdamse grachten.

Soesterberg

Soesterberg

Na de Tweede wereldoorlog is de onderneming officieel in het handelsregister ingeschreven. In die tijd was Replato in Soesterberg gevestigd.

Woudenberg

Woudenberg

Het bedrijf verhuist 16 kilometers verderop, naar Woudenberg. Wat de precieze reden van de verhuizing was, is niet bekend.

Scherpenzeel

Scherpenzeel

In de jaren ’70 verhuist Replato naar Scherpenzeel door de aanhoudende groei. Het pand zat gevestigd aan de snelweg.

Almelo

Replato vroeger

Almelo

In dit jaar werd er voor de productie een nieuwe fabriek in Almelo gebouwd en geopend maar bleef het kantoor actief in Scherpenzeel.

Het was in die tijd financieel aantrekkelijker om in het oosten van Nederland te produceren dan in het midden van het land of in de randstad.

Almelo (anno nu)

Replato 2022

Almelo (anno nu)

In 1997 werd de fabriek in Almelo uitgebouwd met kantoren waarna de vestiging in Scherpenzeel gesloten werd. Vanaf nu vinden alle activiteiten van Replato Naamplaten & Signalering B.V. onder één dak plaats. Tot op de dag van vandaag zijn wij gevestigd aan de Van Weerden Poelmanweg 9 te Almelo. Wij produceren hier tot 90% van onze producten zelf. We hebben bij Replato de beschikking over een; drukkerij, spuiterij, zaag afdeling, assemblage, expeditie, frees- en graveer afdeling, laser afdeling, nabewerking afdeling, tekenstudio, 2 uitgebreide kantoren en een groot buitenterrein.

Kom gerust eens bij ons langs om onze productie te bekijken en nader kennis te maken. U bent van harte welkom!