Replato. Over ons.

 Amsterdam.  1913. 

Replato bestond al voor het uitbreken van de Eerste wereldoorlog. In 1913 om precies te zijn. Te Amsterdam.
Wat we ervan weten is dat Replato zich destijds richtte op de gegoten naamborden, speldjes en dergelijke “toegift artikelen” zoals medailles.
Ook het nodige graveerwerk werd er al gedaan.

 

Soesterberg.  1946.

Na de Tweede wereldoorlog is de onderneming officieel in het handelsregister ingeschreven. In die tijd was Replato in Soesterberg gevestigd.

Woudenberg.  1962.

Het bedrijf verhuist 16 kilometers verderop, naar Woudenberg.

Scherpenzeel.  1970.

In de jaren ’70 verhuist Replato naar Scherpenzeel door de aanhoudende groei. Het pand zat gevestigd aan de snelweg.

Almelo.  1980.

In dit jaar werd er voor de productie een nieuwe fabriek in Almelo gebouwd en geopend maar bleef het kantoor actief in Scherpenzeel.
Het was in die tijd financieel aantrekkelijker om in het oosten van Nederland te produceren dan in het midden- of in de randstad.

Almelo.  1997.

In 1997 werd de fabriek in Almelo uitgebouwd en werden er kantoren gebouwd waarna de vestiging in Scherpenzeel gesloten werd.
Tot op de dag van vandaag zijn wij gevestigd aan de Van Weerden Poelmanweg 9 te Almelo.

Anno nu.

De productie in Almelo is in de jaren daarna verder uitgebouwd en ook nu nog worden de machines en productiemethoden voortdurend gemoderniseerd en aangepast aan de vraag van deze tijd. De eigen productiefabriek met de vele technische mogelijkheden is één van de sterke eigenschappen van Replato. In onze markt van naam- en typeplaten en bewegwijzering zijn heel veel handelsbedrijven die veel of alles wat ze verkopen elders moeten inkopen. Dat doen zij vaak ver weg om de inkoopprijs te kunnen drukken. Dat gaat natuurlijk ten koste van de flexibiliteit en continuïteit. Onze klanten profiteren dagelijks van de voordelen  dat wij het zelf  produceren. Wij hebben de kwaliteit van de producten en leveringen onder controle en wij hebben oneindig veel mogelijkheden doordat wij zelf produceren.

Vooraanzicht van het Replato-pand in Almelo.

Logo’s Replato: