Stansen en Ponsen

Stansen is een proces waarbij scherpe gehard-stalen stansen/ponsen en matrijzen worden gebruikt om vormen, zoals bevestigingsgaten, uitsparingen en kleine labels, naamplaten, typeplaten uit plaatmateriaal te ‘snijden' (lees: stansen).

aluminium stansen

Wij bezitten plaatmateriaal dat wij kunnen bedrukken, maar ook blanco kunnen laten en vervolgens kunnen uitstansen. Uiteraard hebben wij een breed assortiment stansen, maar daarnaast hebben wij ook de mogelijkheid om stansgereedschap op maat laten produceren. Het voordeel van stansen is dat voornamelijk grote oplages, snel geproduceerd kunnen worden en dat het enorm maatvast is.

Wij verwerken voornamelijk aluminium, maar kunnen ook RVS, koper, messing en diverse kunststoffen stansen.
De maximale dikte is 3mm voor aluminium en 1mm voor RVS, messing, koper en kunststof.

Stansen van plaatmateriaal.

Er zijn veel verschillende stansmachines met ieder hun eigen kwaliteit. Wij hebben diverse hoogwaardige stansmachines in onze productie hal, waardoor we vrijwel ieder type materiaal en elk gewenste model kunnen verwerken. We zijn dus niet gebonden om met specifieke materialen te verwerken. Als u niet zeker bent over welk materiaal het beste is voor uw situatie, kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden.
Neem hiervoor gerust contact op met één van onze medewerkers.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u een vraag over dit product of de diensten die wij leveren of wilt u iemand spreken? Onze adviseurs helpen u graag verder.