RVS Graveren

RVS Graveren is één van de de diensten die Replato al jarenlang dagelijks uitvoert. Replato is in 1913 begonnen als graveerbedrijf. Traditioneel graveren is altijd blijven bestaan, dit is tot op de dag van vandaag een bewerking die wij nog veel gebruiken. In de loop van de jaren zijn hier ook nieuw graveertechnieken aan toegevoegd zoals RVS Lasergraveren en RVS etsen (chemisch graveren).

Naast RVS graveren, graveren wij ook regelmatig aluminium en kunststof. Dit doen wij voor plaatmateriaal dat bestemd is voor de industrie. Denk hierbij aan naamplaten, typeplaten, labels, nummerplaatjes, bedieningspanelen of QR-codes!

RVS graveren is slechts één van de bewerkingen die wij aanbieden. De mogelijkheden in materiaal en bewerking kunnen per aanvraag verschillen. Benieuwd wat voor u de beste keus is? Wij bekijken de gewenste toepassing en adviseren graag over het materiaal en de uitvoering!

rvs graveren
rvs graveren – een veelgebruikte methode

RVS plaat graveren

RVS graveren is een bewerkingsproces waarbij een afbeelding, ontwerp of tekst wordt aangebracht op het plaatmateriaal. Dit middels het weg graveren van materiaal met behulp van een graveermachine. Hiervoor staan diverse machines opgesteld in het Replato machinepark.

Wij graveren een RVS plaat (of plaatjes) op maat en zorgen ervoor, dat er op een hoogwaardige manier teksten en/of nummers in gegraveerd worden. Bij (voornamelijk) groter rvs plaatmateriaal kunt u er voor kiezen om het vervolgens in te laten lakken. RVS graveren is een duurzame manier waarmee teksten altijd zichtbaar blijven, de gravure zal nooit uit het plaatje gewist worden wat de levensduur uiteraard ten goede komt!

Logo graveren in RVS

Naast nummers, teksten en pictogrammen is het ook mogelijk om een logo te graveren in RVS. Ideaal voor labels, naamplaatjes en typeplaten die gebruikt worden in ruige omstandigheden. Een gegraveerd logo in RVS zal altijd zichtbaar blijven!

Afhankelijk van de vraag kan een logo soms beter met lasergraveren in een roest vrij stalen plaat(je) gezet worden. Leg uw vraag bij één van onze specialisten neer en we zoeken naar de best passende oplossing! 

Heeft u hulp nodig?

Heeft u een vraag over dit product of de diensten die wij leveren of wilt u iemand spreken? Onze adviseurs helpen u graag verder.