Trots

Wat we doen en wie we zijn

Replato. Van oorsprong een gieterij en graveerbedrijf. Opgericht in twee bedrijfspanden aan de 'Amsterdamse grachten' in 1913. Graveren doen wij nog steeds, maar daar zijn in de loop van de jaren veel nieuwe technieken aan toegevoegd. Onze corebusiness bestaat nog altijd uit het vervaardigen van naam- en typeplaten, bewegwijzering, labels, stickers, foliewerk en reclame uitingen. Dit doen wij voor 90% zelf in onze productiefabriek in Almelo. Het komt er op neer dat wij nagenoeg alle materialen bedrukken en bewerken behalve papier en textiel.

Het Replato team bestaat uit 28 professionals met uiteenlopende kwaliteiten en competenties. Deze smeltkroes zorgt voor een goede basis van kennis en kwaliteit. Naast productie bieden wij ook diensten aan, zoals; advies, ontwikkeling en begeleiding van projecten. Ook hebben wij vakkundige monteurs als collega's, die de bestelde producten op locatie door heel de BeNeLux kunnen monteren! Daarmee zijn wij een compleet full service bedrijf op het gebied van product markering, bewegwijzering en sign projecten.

Onze werknemers

Het Replato team

Momenteel zijn wij met 28 collega's werkzaam in onze productie en ons kantoor in Almelo. Onze collega's brengen advies uit, ontwerpen, produceren én monteren (indien gewenst) op locatie. Sommige van ons, zijn al tientallen jaren in dienst, terwijl een ander deel net zijn begonnen op de arbeidsmarkt. Wij kunnen wel wat hulp gebruiken bij Replato! Bent of kent u iemand die op zoek is naar nieuw werk? Bekijk hieronder onze vacatures.

Bekijk vacatures

Opgericht in 1913

Al meer dan 100 jaar ervaring!

Wij zijn al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de bewegwijzering in en om gebouwen zoals appartementencomplexen, scholen, universiteiten, ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels, musea, kantoorpanden, winkelcentra, maar ook in parkeergarages en logistieke omgevingen. Overal waar mensen de weg moeten vinden, zorgen wij voor een totaaloplossing. Bij ons bent u verzekerd van vakkennis, kwaliteit en continuïteit.

Lees meer over ons

Amsterdam

Amsterdam

Replato bestond al voor het uitbreken van de Eerste wereldoorlog. In 1913 om precies te zijn. Te Amsterdam. Wat we ervan weten is dat Replato zich destijds richtte op de gegoten naamborden, speldjes en dergelijke “toegift artikelen” zoals medailles. Ook het nodige graveerwerk werd er al gedaan.

Soesterberg

Soesterberg

Na de Tweede wereldoorlog is de onderneming officieel in het handelsregister ingeschreven. In die tijd was Replato in Soesterberg gevestigd.

Woudenberg

Woudenberg

Het bedrijf verhuist 16 kilometers verderop, naar Woudenberg. Wat de precieze reden van de verhuizing was, is niet bekend.

Scherpenzeel

Scherpenzeel

In de jaren ’70 verhuist Replato naar Scherpenzeel door de aanhoudende groei. Het pand zat gevestigd aan de snelweg.

Almelo

Almelo

In dit jaar werd er voor de productie een nieuwe fabriek in Almelo gebouwd en geopend maar bleef het kantoor actief in Scherpenzeel.

Het was in die tijd financieel aantrekkelijker om in het oosten van Nederland te produceren dan in het midden- of in de randstad.

Almelo (anno nu)

Almelo (anno nu)

In 1997 werd de fabriek in Almelo uitgebouwd en werden er kantoren gebouwd waarna de vestiging in Scherpenzeel gesloten werd. Tot op de dag van vandaag zijn wij gevestigd aan de Van Weerden Poelmanweg 9 te Almelo.