Metaal stansen

Stansen is een proces waarbij scherpe gehard-stalen stansen/ponsen en matrijzen worden gebruikt om vormen, zoals bevestigingsgaten, uitsparingen, kleine labels, naamplaten, en typeplaten uit plaatmateriaal te ‘snijden' (lees: stansen).

stansen metaal
stansen metaal

Stansen van metaal

Wij bezitten plaatmateriaal dat wij kunnen bedrukken, maar ook blanco kunnen laten en vervolgens kunnen uitstansen. Uiteraard hebben kunt u kiezen uit een breed assortiment stansen, maar daarnaast heeft u ook de mogelijkheid, om stansgereedschap op maat te laten produceren. In basis kunt u voor alle mogelijke formaten stansen als dit onder de 100 mm x 100 mm zit bij Replato terecht.

Aluminium stansen

Veel bedrijven hebben tegenwoordig niet meer de techniek in huis, om aluminium platen te stansen (van een bepaalde dikte). Bij Replato kunt u dit nog wel laten doen. Hierbij maken we gebruik van diverse hoogwaardige stansmachines in onze productiehal. Hiermee kunnen wij voor aluminium stansen in vrijwel ider gewenst model en met een maximale dikte van 3 mm.

Het voordeel van metaal stansen is dat het enorm snel gaat. Wij zetten een grote stans van bijvoorbeeld 70 mm rond boven een metalen plaat en stansen binnen no time de aluminium typelaten, naamplaten of andere plaatjes uit het materiaal. Als deze plaatjes uitgesneden of uitgefreest moeten worden, dan neemt dat veel meer tijd in beslag. Naast dat grote oplages snel geproduceerd kunnen worden, is aluminium stansen ook enorm maatvast.

De mogelijkheden van metaal stansen bij Replato

Bij Replato zijn we trots op onze uitgebreide kennis en ervaring in metaalbewerking. Een van onze voornaamste diensten is het stansen van metaal, een proces waarbij we gebruik maken van onze geavanceerde stansmachines en op maat gemaakte stempels.

Het stansen van metaal is een bewerkingsproces waarbij uit plaatmateriaal verschillende contouren worden gesneden. Wij stansen met hoge precisie om te zorgen voor de beste kwaliteit en nauwkeurigheid in onze producten. Hierbij maakt onze stansmachine gebruik van een bovenstempel en matrijs om doordrukkingen te creëren in het metaal. Deze techniek kan worden gebruikt voor het maken van gaten, maar ook voor andere soortgelijke bewerkingen.

Metaalbewerking met stansmachines

Bij Replato werken we met een breed scala aan materialen, waaronder staal, aluminium en RVS. Of het nu gaat om stansen, plaatbewerking, lasersnijden, we gebruiken ons uitgebreide machinepark om hoogwaardige producten te produceren. Elk onderdeel wordt naadloos ontwikkeld en geproduceerd, volgens de specifieke behoeften van onze klanten.

We hebben niet alleen de capaciteit om standaard onderdelen te maken, maar ook om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Of u nu op zoek bent naar een bepaald product of een speciale dienst nodig heeft, bij ons bent u aan het juiste adres. Naast onze standaarddiensten, kunnen we ook nieuwe technieken en bewerkingen aanbieden, dankzij onze constante innovatie en ontwikkeling.

Metalen labels stansen

U kunt bij Replato metalen labels voor allerlei verschillende industriële toepassingen laten stansen. Denk hierbij ijvoorbeeld aan kettinglabels voor machines in de offshore-industrie. Deze labels worden ontwikkeld met logo + tekst en vervolgens uit een aluminium plaat gestampt. Deze labels zijn bestand tegen de meest uiteenlopende omstandigheden, waardoor belangrijke informatie voor zeer lange tijd zichtbaar blijft.

Als u niet zeker bent over wat het beste is voor uw situatie, kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden. Neem hiervoor gerust contact op met één van onze medewerkers!

Veelgestelde vragen over stansen metaal

Kunnen jullie ook RVS stansen?

Nee, maar we kunnen dit wel snijden, knippen en ponsen. Dit zijn betere manieren om RVS te bewerken.

Hebben jullie de mogelijkheid om aangeleverd materiaal te stansen?

Ja, dat kan. Wij stansen alleen vlak plaatmateriaal zoals aluminium, koper en messing tot maximaal 3mm dikte.

Kunnen jullie alle modellen en formaten stansen?

Ja, tot een 90 mm kunnen wij stempels laten produceren. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment standaard modellen en formaten.

Wat is de minimale hoeveelheid die jullie stansen?

De minimale hoeveelheid is 100 stuks. De gemiddelde hoeveelheid is ongeveer 1000 stuks.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u een vraag over dit product of de diensten die wij leveren of wilt u iemand spreken? Onze adviseurs helpen u graag verder.