Lasergraveren

Typeplaten, naamplaten, labels of andere producten laten lasergraveren voor de industrie? Replato is dé specialist!

lasergraveren replato
lasergraveren replato

Lasergraveren bij Replato

Wilt u aluminium, RVS of kunststof typeplatenlabelsgraveerplaatjes of huisnummers laten lasergraveren voor uw project? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Wij produceren zelf al deze varianten, op maat. De meest hoogwaardige manier om teksten en/of nummers aan te brengen in plaatmateriaal is door het oppervlakte te graveren. Dit graveren kan ook door gebruik te maken van onze Fiber of Co2 laser graveermachine. De gravure hiervan zal nooit uit het plaatje of bordje gewist worden, waardoor de levensduur enorm lang is.

Ook kunnen wij RVS producten etsen (chemisch graveren). Kijk voor meer informatie hierover bij RVS etsen bij Replato.

Metaal lasergraveren

Wij graveren voornamelijk voor industriële toepassingen. Hierbij wordt kunststof plaatmateriaal gebruikt, maar verreweg het meeste komt neer op het lasergraveren van metaal!  Wij voorzien metalen plaatjes van logo’s, tekst, pictogrammen of een combinatie hiertussen. Dit doen wij in ons eigen machinepark gelegen in Almelo!

Aluminium lasergraveren & rvs lasergraveren

Aluminium en rvs zijn bij ons de twee meest gebruikte metalen bij lasergraveren. Door middel van licht kunnen we een graveur aanbrengen in het materiaal aanbrengen die zorgt voor een mooi contrast. Een voorbeeld is een witte basisplaat met een rode voorkant, door in dit materiaal letters te graveren ontstaat er een mooi contrast met een rood oppervlak en witte letters

Wij lasergraveren ook uw producten!

U wilt uw eigen aluminium labels, aluminium plaatjes of RVS typeplaten voorzien van tekst of codering?
Wij graveren ze voor u in onze fabriek.
Wij bezitten diverse graveermachines waarmee wij uw aluminium, RVS en diverse kunststof onderdelen en platen kunnen voorzien van invulgegevens, wisselende nummers en andere coderingen. Dit doen wij door middel van fysiek graveren of met één van onze lasers. Wij bezitten een Fiber en een tweetal Co2 lasers waarmee wij kunnen lasergraveren. Vraag gerust naar de mogelijkheden van het graveren van uw producten.

nummerplaatjes - codeplaatjes
nummerplaatjes – codeplaatjes

Lasergraveren – Voordelen en overige opties

Wij lasergraveren veel naamplaten en typeplaten. Veelal toepasbaar in de industrie. Het voordeel van lasergraveren is dat de toplaag weggehaald wordt zodat er reliëf ontstaat. Dit blijft voor altijd in het materiaal zitten zodat het perfect is voor gebruik in ruige omstandigheden.
Lasergraveren is gemakkelijk toe te passen met relatief weinig opstartkosten. Hierdoor is het goed toe te passen bij wisselende gegevens. Dus bij bijvoorbeeld nummerplaatjes die doorgenummerd moeten worden. Ook kunnen wij ook aangeleverd materiaal lasergraveren, dus heeft u plaatjes liggen waar al bedrukking op zit? Stuur ze naar ons op zodat wij ervoor kunnen zorgen dat er (bijvoorbeeld) nummers ingegraveerd worden!

Veelgestelde vragen over lasergraveren

Wat is het verschil tussen graveren en lasergraveren?

Graveren is een zeer oude, maar nog steeds goed werkende techniek. Hierbij heb je een boortje die bijvoorbeeld met 10.000 omwentelingen per minuut materiaal graveert. Lasergraveren gebeurt met licht in plaats van een boortje maar beide bewerkingen hebben hetzelfde doel. Lasergraveren gaat in de basis sneller dan graveren.

Kan ik bedrukt materiaal laten lasergraveren?

Wij kunnen eerder bedrukte materialen nog steeds lasergraveren. U kunt dit naar ons opsturen of langsbrengen zodat we het kunnen bewerken.

Welke materialen kan ik laten lasergraveren?

Dit kan bij Replato op alle materialen behalve textiel. Hierbij kunt u dus denken aan kunststoffen als pvc, en metalen als aluminium en rvs.

Kleuren jullie ook materiaal in nadat het gegraveerd is?

Nee wij lasergraveren een materiaal waarvan de voorkant een andere kleur heeft. Deze laag graveren wij weg waardoor er contrast ontstaat. Dit hoeft niet ingekleurd te worden. Voorbeeld is een zwarte plaat met een witte voorkant.

Heeft u hulp nodig?

Heeft u een vraag over dit product of de diensten die wij leveren of wilt u iemand spreken? Onze adviseurs helpen u graag verder.