Replato naamplaten en typeplaten sinds 1913
naamplaten en typeplaten

Welkom bij Replato

Dé Nederlandse fabrikant van naamplaten, typeplaten, stickers en meer.

Overal kom je ze tegen: Naamplaten, Tyeplaten, Labels, Stickers en meer. In ontelbaar veel verschillende maten, vormen en uitvoeringen. Sinds 1913 door Replato exclusief gemaakt voor elke afnemer en voor elke toepassing.
Geproduceerd in onze eigen fabriek in Almelo.

Wij produceren onder andere voor:

Machine- en Apparatenbouw, Lucht- en Scheepvaart, Offshore, Wagenbouw, Transport, Reclame- en Graveerbedrijven.

Wat we doen

Onze producten

Hiernaast vindt u een overzicht van de meest voorkomende producten die wij fabriceren en leveren. Wij produceren voor 90% zelf in onze 2500 m2 grote fabriek in Almelo. Naast deze ‘standaard’ producten fabriceren wij ook maatwerk. Leg uw vraagstuk gerust bij ons neer en wij gaan samen kijken naar de mogelijkheden.

Bekijk alle producten

Maar waarom Replato?

Wat u van ons kunt verwachten

Fabrieksprijzen

Ons grootste voordeel is dat wij als fabrikant scherpe prijzen kunnen hanteren, aangezien wij 90% van de plaatjes, stickers en labels zelf produceren in onze 2500m2 grote productiehal in Almelo.

Altijd persoonlijk contact en advies

Of u nou belt of mailt of een aanvraagformulier instuurt, onze adviseurs zullen uw aanvraag ten alle tijden persoonlijk behandelen en u adviseren, daar waar nodig.

Gratis levering boven de €1000,-

Bij bestelling boven de €1000,- leveren wij de goederen gratis bij u af door heel Nederland.

Lees meer over ons

Werkwijze

Hoe verloopt een aanvraag / bestelling?

Flowchart
Flowchart
Flowchart
Flowchart
Flowchart
Flowchart
Flowchart
Flowchart

Aanvraag indienen

U kunt uw aanvraag/bestelling mailen naar info@replato.nl of uw aanvraag indienen via de website. Telefonisch kunt u uw wensen bespreken via 0546-861116

Vrijblijvende offerte

Wanneer alles concreet en duidelijk is, ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat van één van onze verkoopadviseurs.

Bestanden aanleveren (of laten ontwerpen)

Bij akkoord op de offerte ontvangen wij graag van u de gewenste bestanden zoals; een digitale tekening, logo’s of lay-out. Wij ontwerpen geen logo’s, maar wanneer u geen lay-out of digitale tekening bezit, kunnen wij deze tegen aantrekkelijke tarieven voor u verzorgen. Vraag onze verkoop adviseur naar de mogelijkheden, wanneer ze u dat nog niet gevraagd hebben.

Digitale proefdruk

Zodra wij uw bestanden ontvangen hebben, krijgt u eerst een digitale drukproef toegestuurd (in PDF formaat) van uw bestelde plaatje of bord. Deze dient u te beoordelen/bekritiseren en uiteindelijk bij tevredenheid goed te keuren voor productie. Het is mogelijk om een fysiek voorbeeld te ontvangen. Vraag uw contactpersoon naar de mogelijkheden.

Orderbevestiging

Wanneer wij uw goedkeuring op de proefdruk ontvangen hebben, ontvangt u van ons de orderbevestiging met de levertijd en voorwaarden. Wij verzoeken u vriendelijk om deze goed te controleren.

Productie

Het Replato-team gaat uw bestelling verwerken en in de fabriek worden uw producten geproduceerd.

Levering

De levertijd is afhankelijk van de bestelhoeveelheid, dit kunt u bespreken met uw contactpersoon binnen Replato. Wanneer uw bestelling gereed is, kunnen wij de bestelling versturen via DHL maar u kunt uw pakket ook afhalen bij Replato.

Facturatie

Betaling uiterlijk binnen 30 werkdagen na factuurdatum.

Vorige stap Volgende stap

Opgericht in 1913

Al meer dan 100 jaar ervaring!

Wij zijn al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in de productie van naam- en typeplaten, borden, bewegwijzering, gevelreclame en alles op het gebied van Signing! Replato is de afkorting van; "REclame PLATen Onderneming" en opgericht in 1913 te Amsterdam. Momenteel zitten wij gevestigd met kantoor en productie in Almelo. Naast produceren, bieden wij ook diensten aan als ontwerpen en monteren.

Lees meer over ons

Amsterdam

Amsterdam

Replato bestond al voor het uitbreken van de Eerste wereldoorlog. In 1913 om precies te zijn. Te Amsterdam. Wat we ervan weten is dat Replato zich destijds richtte op de gegoten naamborden, speldjes en dergelijke “toegift artikelen” zoals medailles. Ook het nodige giet- en graveerwerk werd er al gedaan.

Uit archief is gebleken dan Replato gevestigd zat in Hartje Amsterdam, aan de Keizersgracht wel te verstaan. Helaas genieten we anno 2022 niet meer van het uitzicht over de bekende Amsterdamse grachten.

Soesterberg

Soesterberg

Na de Tweede wereldoorlog is de onderneming officieel in het handelsregister ingeschreven. In die tijd was Replato in Soesterberg gevestigd.

Woudenberg

Woudenberg

Het bedrijf verhuist 16 kilometers verderop, naar Woudenberg. Wat de precieze reden van de verhuizing was, is niet bekend.

Scherpenzeel

Scherpenzeel

In de jaren ’70 verhuist Replato naar Scherpenzeel door de aanhoudende groei. Het pand zat gevestigd aan de snelweg.

Almelo

Replato vroeger

Almelo

In dit jaar werd er voor de productie een nieuwe fabriek in Almelo gebouwd en geopend maar bleef het kantoor actief in Scherpenzeel.

Het was in die tijd financieel aantrekkelijker om in het oosten van Nederland te produceren dan in het midden van het land of in de randstad.

Almelo (anno nu)

Replato 2022

Almelo (anno nu)

In 1997 werd de fabriek in Almelo uitgebouwd met kantoren waarna de vestiging in Scherpenzeel gesloten werd. Vanaf nu vinden alle activiteiten van Replato Naamplaten & Signalering B.V. onder één dak plaats. Tot op de dag van vandaag zijn wij gevestigd aan de Van Weerden Poelmanweg 9 te Almelo. Wij produceren hier tot 90% van onze producten zelf. We hebben bij Replato de beschikking over een; drukkerij, spuiterij, zaag afdeling, assemblage, expeditie, frees- en graveer afdeling, laser afdeling, nabewerking afdeling, tekenstudio, 2 uitgebreide kantoren en een groot buitenterrein.

Kom gerust eens bij ons langs om onze productie te bekijken en nader kennis te maken. U bent van harte welkom!